Når man skal mødes med en person, som man har skrevet med gennem en dating side, er der flere ting som man skal tænke på. Selvom man måske føler at man kender personen i den anden ende rigtig godt, skal man alligevel tænke på sin egen sikkerhed. Der er nemlig ingen garanti for at personen har været ærlig på datingsiden.

Selvom man skal være påpasselig, behøver man ikke at frygte det værste. Det bedste er dog at mødes første gang på et offentligt sted som f.eks. en café eller en restaurant. Det giver den sikkerhed, at man kan fortryde til hver en tid og derfor ikke føler sig presset til noget. Hvis daten går godt og der er god kemi, kan man evt. fortsætte ude i byen.

Der er stor forskel på hvor længe man har haft kontakt gennem dating siden. Nogle mødes efter første brev og andre venter flere måneder. Hvis man mødes hurtigt, bør man tænke på, at man stort set intet ved om sin date. Jo længere man har skrevet sammen og måske talt i telefon sammen, gør at man kan føle sig mere rolig.

Når man har mødtes en enkelt gang og synes det er noget man vil bygge videre på, kan næste date være en tur i biografen, diskotek, tivoli eller i zoologisk have. Inviter først din date med hjem, når du føler du kender personen. Man skal ikke male fanden på vægen, men det skader ikke at være forsigtig.