Når man har besluttet sig for at man vil prøve netdating, er det første man skal gøre, er at oprette en profil på en datingside.

Der findes utallige datingsider, både nationale og internationale. Nogle er generelt for alle typer og aldre, hvor andre datingsider henvender sig til en specifik type personer. Det kan f.eks. være for mennesker som har hunde, for dem over 50 eller meget andet. Så det kan anbefales at kigge rundt på internettet og se hvad der passer en.

Det første man skal gøre, er at beslutte hvor meget der skal stå i profilen. Nogle skriver hele deres livshistorie og sætter masser af billeder ind. Andre skriver meget kort om dem selv og hvad de søger, men vil ikke have billede. Et billede vil dog få profilen til at virke mere interessant for din måske kommende partner.

Der er ofte ingen krav fra datingsiden mht. hvad der skal stå i en profil. Man skal tænke på at alle kan læse det man skriver, så for mange personlige historier kan ikke anbefales. Skriv kort hvad for en type du er og hvad du søger. Så får man ofte seriøse svar, som man kan gå videre med til en evt. date.

Man skal aldrig oplyse sin adresse eller telefon nummer i en dating profil. Nogle bruger også et andet navn, hvis de gerne vil være så anonyme som muligt. Derfor skal man tænke på at andre måske gør det samme.