DateLive.dk er som navnet antyder en datingside , der modsat mange andre datingsider er gratis, hvis man kun vil have de mest nødvendige features. Datingsiden er både for kvinder og mænd.

Siden virker meget seriøs, hvis man søger kærligheden eller nye venner. Udover at skrive sammen, kan man se og snakke med hinanden via webcam. Det er selvfølgelig også muligt at bruge DateLive.dk som en ganske almindelig datingside uden webcam.

Det er nemt at lave en profil og derefter er det bare at gå i gang med at kigge på de andre profiler. Når man finder en som man er interesseret i, er det nemt at skrive og sende beskeder. I det hele taget er siden let at finde rundt på, så selv uøvede computerbrugere kan være med.

Som noget nyt kan man tilmelde sig events, hvor man kan møde hinanden til forskellige arrangementer som f.eks. café besøg, fester, biografture, gåture eller man kan selv oprette en event, som andre så kan melde sig til. For at oprette eller tilmelde sig et arrangement, skal man være VIP medlem, som koster 9 kr. for 7 dage.

Sikkerheden er helt i top hos DateLive.dk. Man kan til enhver tid slette sin profil. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at få refunderet et evt. restbeløb.

Tidligere anmeldelse, 2010-09-18:

Førstehåndindtryk:
Når du lander på DateLive.dk så har siden en grå/hvid kedelig farve, det eneste der egentlig skiller sig ud fra mængden er det rød/hvide logo i toppen af siden. De Profilbilleder der rotere på forsiden er overvejende personer over 40 år, så siden henvender sig måske mere til personer over 40 år end under, selv om der ikke specifikt er angivet en målgruppe. Ude i højre side af skærmen finder man et søgefelt, her kan du prøve at slå profiler op for at se om der er nogen i din målgruppe, inden du opretter profil. Som gæst kan du via søgefunktionen frit åbne brugernes profiler samt finde de mest basale informationer og profilbilleder, hvilket vil sige at siden fremstår meget åben.

Oprettelse af brugerprofil:
Oprettelses processen på DateLive.dk ligner meget alle andre sider, du skal indtaste nogle basale informationer, og så er der en masse andet du også kan udfylde. Du bliver dog på intet tidspunkt bedt om at skrive en profiltekst på XX antal tegn eller uploade et billede. Så selve brugerprocessen er nem og overskuelig. Oplevede dog en tvivl om hvor langt jeg egentlig var nået i processen, da jeg udfyldte mine informationer, siden nåede da også at vise mig en system fejl af en kode i en eller anden form, som vist betød at noget ikke var gået helt korrekt.. så der er vist stadig plads til at administratoren bag siden lige køre nogle ekstra tests så brugerne ikke oplever fejl på siden.. Det virker så kedeligt amatøragtigt..

Tal, Priser og Informationer:
I skrivende stund 18/9-2010 findes der 563 profiler på DateLive.dk, det er ikke vildt mange, domænet har godt og vel 2 år på bagen, har dog ikke kunne finde noget inforation om hvornår de lancerede den nuværende datingside. Men ved at DateLive.dk i øjeblikket roder med at lave nye funktioner og markedsføre sig til nogle flere brugere, så lad os lige give dem en chance inden vi råber “INAKTIV SIDE”! for alle skal jo starte i det små.

Ca. halvdelen af profilerne har intet profilbillede, så måske man skulle gøre et tiltag på dette område. Det er jo trods alt udsende der sælger i de fleste tilfælde når man ikke står foran personen, så det er bare med at få smidt et billede på sin profil

En profil på DateLive.dk er 100% gratis så du har adgang til alle funktioner når du opretter en profil, så dankortet kan trygt blive i lommen. Du bliver ikke opkrævet noget her!

Sidens brugervenlighed:
Selve oprettelsen syntes jeg var lidt tung, man var lidt i tvivl om hvad man skulle trykke på og hvor meget man skulle udfylde. Men når man først er kommet igennem det cirkus, så er det faktisk meget nemt at finde rundt på siden. De informationer man søger, ligger i relevante menupunkter så alle der har siddet foran en computer før burde have mulighed for at finde hoved og hale i tingene. Selv dem der skulle få lyst til at slette deres profil kan nemt finde Slet-knappen fra hovedmenuen.

Funktioner og Muligheder:
Som nævnt tidligere er man ikke færdig med at bygge på DateLive.dk, så der kan være kommet nye funktioner til efter at jeg har skrevet denne anmeldelse. Men som det ser ud i skrivende stund så har du mulighed for at se en Onlineliste, Besøgsliste, Dine besøg, Favoritter, Sende og Modtage mails, oprette billeder og gallerier. DateLive.dk har desuden en “Skype Liste” hvor du kan anmode andre brugere om at få deres Skype brugernavn så man kan chatte, snakke videre i privat regi. Siden har desuden en webcam funktion fik dog ikke lejlighed til at teste den, da der kun var 2 brugere online uden webcam.

Din sikkerhed:
Der er ingen “Anmeld” knap hvis du falder over en uheldig type, men e-mailadressen på Support finder du nederst på alle sider, så tøv ikke med at kontakte dem hvis du får brug for hjælp. Siden er åben for alle besøgende og gæster, så lad være med at skrive noget på din profil, som du ikke kan tåle at se på forsiden af avisen! For at slette din profil er du nødt til at kontakte support pr. mail, du har desværre ingen mulighed for bare at trykke på en slet knap! Det må de lige få lavet!