Når man har oprettet en profil på en datingside, er det ofte muligt at chatte med andre som har profil på samme datingside. Fordelen ved at chatte på en datingside i stedet for en hjemmeside som kun tilbyder chat, er at man kan læse lidt om den man chatter med og måske oven i købet se et billede. På almindelige chatsider ved man intet om den man chatter med og det gør et efterfølgende møde mere usikkert.

Når man går i gang med at chatte, skal man beslutte sig for hvor meget man vil afsløre om sig selv på en chat. Man skal tænke på at man absolut ingen sikkerhed har, for at den man chatter med, er den som person som han/hun udgiver sig for. Derfor skal man aldrig oplyse noget, som kan føre til en.

Hvis man gerne vil snakke i telefon med den som man har chattet med, kan det anbefales at købe et taletidskort, så man ikke viser sin adresse, når man giver telefonnummeret ud til andre eller ringer til andre. Man kan få et taletidskort for 100 kr. inkl. nyt nummer og lidt taletid til at starte med.

Der er mange internationale datingsider som også tilbyder chat. Her kan man ofte være lidt mere åben, når man fortæller om sig selv, da den man chatter med, ofte sidder i et helt andet land.